vineri, 10 februarie 2012

Nimic despre fericire



Fericirea nu se masoara in grame sau alte unitati de masura si nici macar cu iluzia ei nu se intampla asta, fiindca mi-e greu sa cred ca a simitit cineva vreodata un gram de fericire.
Oare suntem atat de inconstienti si curajosi incat sa credem ca am cunoscut vreodata adevarata fericire? Nu o sa putem sa ne raspundem la aceasta intrebare, pana nu vom stii ce e pana la urma fericirea asta. Aparent, fericirea este compusa din mici franturi de implinire, pe care de cele mai multe ori le smulgem de la viata cu disperare si pe care incercam sa le lipim pentru a vedea nascandu-se un zambet.
Si in esenta, cat de amar poate fi zambetul, pentru ca de fiecare daca apare ca o cicatrice estetica a tristetilor pe care le purtam adesea in suflet, care sangereaza in tacere. Daca fericire inseamna un zambet care e un strigat al suferintei pe care nu-l putem infrana, si de cele mai multe ori nu lacrimile sunt manifestarea durerii, ci zambetul care o sfideaza inainte de a fi zdrobit, atunci cu siguranta asta nu e fericire.
Ca sa simti fericirea trebuie sa fi mai mult decat atat. Nu e suficient sa fi curajos sau naiv. As vrea ca toata lumea sa inteleaga ca nu exista fericire deplina. Niciodata un om nu poate fi complet fericit,pentru ca asa suntem noi construiti si pentru ca viata asta vrea sa ne ofere. Dar pentru ca nu putem atinge acea cota de fericire, nu inseamna ca nu trebuie sa luptam pentru ceva mai bun. Nu inseamna ca nu trebuie sa ne bucuram de cat mai multe momente sau ca nu trebuie sa oferim cat mai multe motive de bucurie celor dragi. Trebuie doar sa realizam ca o frantura de fericire reprezinta mai mult decat un nimic de fericire. Probleama noastra, a tuturor oamenilor, este ca ne dorim de la viata fericire "deplina" si din acest motiv ajungem sa fim mereu dezamagiti.
O sa ajungem sa fim multumiti de viata noastra, atunci cand vom stii totul despre ea dar..inca nu stim nimic despre fericire...

Un comentariu:

  1. adica sa ne multumim cu putin...sa ne protejam cu fericirea minima doar pentru ca ne e frica de puternice dezamagiri? trist.

    RăspundețiȘtergere